Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2014 16:13 - НАТО - новият колонизатор
Автор: a4kata7 Категория: Политика   
Прочетен: 554 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.05.2014 16:16


   НАТО- организация създадена през 1949 г. С цел създаване на обща отбранителна система на страните членки срещу външно нападение. С други думи да се защити Запада от СССР.

 Интересното тука е , че през 1954 г. Съветският съюз предлага да се присъедини към пакта с цел запазване на мира в Европа. Но това било в пълно противоречие с евроатлантическите ценности и страните членки отхвърлят предложението. Тогава руснаците решили да си направят свой военен съюз и така се ражда Варшавският договор. И тука започва Студената война.

 

        Разпада на СССР

 След разпада на СССР съществуването на НАТО губи своя изначален смисъл, тогава САЩ решиха да превърнат НАТО в инструмент за експанзия на изток, за един нов тип колонизация. Започна се използване на човешките права като мантра ,чрез която да получат одобрението на западното обществено мнение. Така се направи в Босна и в Косово, подобен сценарии има и в Украйна, нищо чудно  след време да се приложи и в област Войводина в северна Сърбия.

       
       Едно примерче с Косово.

В Косово НАТО бомбардира мостове, училища, заводи, телекомуникации и други неща засягащи човешките права на косовските албанци. При това с бомби съдържащи обеднен уран. После идват западните компании да поправят мостовете и пътищата и в замяна ви изземват природните ресурси или друго каквото имате. Още преди бомбардировките западни инвеститори бяха хвърлили око на минният комплекс „Трепча”, струващ около 5 милиарда долара по това време. В момента „Трепча” е собственост на „Уошингтън груп” , един от доставчиците за американската армия с ръководители приближени до Мадлин Олбраит тогавашен държавен секретар на САЩ. Другото което е в геостратегически план , е че Косово сепревърна в една от най-големите военни американски бази извън територията на САЩ. Предтекстът за бомбардировките беше ,че сръбски военни нахлули в Косово, как една държава нахлува сама в себе си не ми е много ясно.

 

       Как се става член на НАТО доброволно?

 Първо трябва да ликвидирате цялото си военно производство. Премахвате досегашните си системи за отбрана, нищо че са били проектирани според нуждите ви. Купувате си оръжие каквото НАТО ви каже (един Ф-18 струва няколко стотин милиона). После изпращате децата си да се бият в Афганистан или някъде другаде, с някакви лоши хора , които не са ви направили нищо.

 Съвременното колонизиране придава друг смисъл на думата ,вече не е нужно да отидеш на другия край на света и да поробиш някое племе диваци. Сега се колонизират вече устроени и развити райони , богати на ресурси и с евтина работна ръка. И основният  инструмент се нарича НАТО.



Тагове:   украйна,   нато,   Клинтън,


Гласувай:
2



1. injir - Да. . . И като си спомня кой плачеше от ...
30.07.2014 05:12
Да... И като си спомня кой плачеше от радост, заради приема на БГ в Нато... Не съм антисемит, но фактите говорят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: a4kata7
Категория: Други
Прочетен: 20301
Постинги: 10
Коментари: 8
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930